Total Overdose Retro Review: Zuchwały machismo, które stawia zabawę na pierwszym planie

Tytuł: Total Overdose: A Gunslinger's Tale In Mexico
Gatunek: Third-Person Shooter
Platforma (platformy): OG Xbox, PS2, PC
Deweloper: Gry ostateczne
Wydawca: Gry SCi
Data wydania: Września 16th, 2005

Deadline Games i SCi Games z 2005 roku trzecioosobowa strzelanka, Total Overdose: A Gunslinger's Tale In Mexico jest jednym z tych ukrytych klejnotów szóstej generacji, które pojawiły się w czasie, gdy wszystko, co dotyczy trzeciej osoby lub otwartego świata, zostało prawdopodobnie przyćmione przez wszystkie inne GTAklony w stylu, które zalały konsole w tym czasie. Jednak pomimo swojej uproszczonej natury, przestarzałej grafiki i nierafinowanej realizacji niektórych zabawnych koncepcji, Total Overdose była zdecydowanie grą swojej epoki i warta przejścia, jeśli szukasz strzelanki wypełnionej macho, która stawia zabawę na pierwszym miejscu. Kontynuuj czytanie „Total Overdose Retro Review: lekkomyślne machismo, które stawia zabawę na pierwszym planie”

Recenzja Fight'N Rage: Jakie powinny być Streets Of Rage 4

Tytuł: Fight'N Rage
Gatunek: Pobij ich
Gracze: 1 - 3
platformy: Xbox Jeden z nich, PS4, Przełącznik Nintendo, PC (Oceniony)
Deweloper: SebaGamesDev, BlitWorks
Data wydania: Września 19th, 2017

Podoba mi się to, co zrobili LizardCube, Guard Crush i DotEmu Streets of Rage 4. Grafika jest w większości dobrze wykonana, a podstawowy system walki może być ogólnie przyjemny, z pewnymi przyzwoitymi etapami. Ale moim największym problemem w grze jest to, że poza Streets of Rage 3 postacie, żadna z pozostałych domyślnych postaci nie ma podstawowych środków, aby zejść z drogi, odpowiednio sparować lub uniknąć ataków - z wyjątkiem tego, że Cherry jest w stanie biegać, a Adam jest w stanie wykonać lekki skok w lewo lub w prawo. Stwarza to dość zagadkę związaną z trudniejszymi ustawieniami trudności, w których po prostu nie możesz zejść z drogi na czas lub nie masz możliwości obrony przed nadchodzącymi atakami. Kontynuuj czytanie „Recenzja Fight'N Rage: Jakie powinny być Streets Of Rage 4”

Recenzja Crysis Retro: jak dotąd najbardziej osiągnięty technicznie FPS

Recenzja Crysis Retro

Tytuł: kryzys
Gatunek: First-Person Shooter
platformy: PC
Deweloper: Crytek
Wydawca: Electronic Arts
Data wydania: Listopada 13th, 2007

Dziwne jest dla mnie, że nagłówek retrospektywnej recenzji 13-letniej gry może zawierać prawdę, która nie była i nie będzie (w dającej się przewidzieć przyszłości) kwestionowana ani nieaktualna, biorąc pod uwagę obecny stan gier. I nie, nie przeczytałeś tego źle. kryzys, na dobre i na złe, jest jak dotąd najlepiej osiągniętą technicznie strzelanką pierwszoosobową i nie ma w zasięgu wzroku gry, która wydaje się mieć na celu zdetronizowanie króla. To żenujące, jak bardzo przemysł gier cofnął się od 2007 roku, ale tak właśnie spadły kości. Kontynuuj czytanie „Crysis Retro Review: Najbardziej technicznie osiągnięty FPS do tej pory”

Recenzja Front Mission Evolved Retro: Hot Chicks And Big Wanzers

Tytuł: Ewolucja misji frontowej
Gracze: 1-4 (online)
Gatunek: Third-Person Shooter
Platformówki: Xbox 360, PS3, PC
Deweloper: Gry Double Helix
Wydawca: square Enix
Data wydania: 16 września 2010 r

Ponieważ wydawcy AAA odmawiają tworzenia gier dla prawdziwych graczy i zdecydowali się wypełniać swoje gry „nowoczesnym” podejściem, wielu z nas musiało uciekać się do grania wyłącznie w gry z naszego poprzedniego katalogu. Jedną z gier, która była warta podróży do książek historycznych siódmej generacji, jest Square Enix i Konami's Ewolucja misji frontowej, trzecioosobowa strzelanka mech na Xbox 360, PS3 i PC, zawierająca gorące laski i mnóstwo dużych robotów do uruchomienia. Kontynuuj czytanie „Front Mission Evolved Retro Review: Hot Chicks And Big Wanzers”

Army Of Two: The 40th Day Retro Review: Manly Co-op Game From A Bygone Era

Przegląd 40-dniowy Army of Two

Tytuł: Army of Two: The 40th Day
Gatunek: Third-Person Shooter
Gracze: 1-2 (kooperacja online lub podzielony ekran)
platformy: Xbox 360, PS3
Deweloper: EA Montreal
Wydawca: Electronic Arts
Data wydania: Stycznia 12th, 2010

Naprawdę już ich nie robią. Jak niektórzy z was wiedzą, wróciłem do grania i recenzowania starszych gier, ponieważ prawie każdy nowy tytuł AAA jest wypełniony pozaziemską degeneracją i lewicową propagandą. Teraz, gdy nie mam nic dobrego do powiedzenia Army of Two: The 40th Day, która jest kontynuacją wyjścia z 2008 roku Army of Two, Mogę z łatwością powiedzieć, że jest to strzelanka trzecioosobowa wypełniona testosteronem, która siedzi w domu jako przyzwoita (jeśli nie umiarkowanie zabawna) Gears of War klon, który wyłonił się w czasach świetności brązowo-szarego monopolu paletowego. Kontynuuj czytanie „Army Of Two: The 40th Day Retro Review: A Manly Co-op Game From A Bygone Era”

Recenzja Retro Captain America Super Soldier: Bardzo potrzebny bohater do grania

Recenzja Captain America Super Soldier

Tytuł: Kapitan Ameryka: Super Żołnierz
Gatunek: Pobij ich
platformy: Xbox 360, Wii, PS3 (Recenzja)
Deweloper Gry następnego poziomu
Wydawca: Sega
Data wydania: Czerwiec 15th, 2011

Jak wiecie, wszystkie nowsze gry są pozzakładane, więc przeglądałem mój katalog, aby zagrać w niektóre tytuły, które przegapiłem z przeszłości, zanim Social Justice Warriors wybrały całą branżę medialną. Jedną z takich gier, która przykuła moją uwagę, było powiązanie gier Next Level Games z filmem o superbohaterach na żywo, Captain America: First Avenger. Kontynuuj czytanie „Recenzja Super Soldier Kapitana Ameryki w stylu retro: bardzo potrzebny bohater do gier”

Recenzja Wreckfest: prawdziwa gra wyścigowa dla prawdziwych fanów wyścigów

Przegląd Wreckfest

Tytuł: Wreckfest
Gatunek: Wyścigi
Gracze: 1-24 (online)
platformy: PS4, Xbox Jeden z nich, PC (Oceniony)
Deweloper: Bugbear Entertainment
Wydawca: THQ Nordic
Cena: $ 39.99
Data wydania: Czerwiec 14th, 2018

Bez marnowania wielu słów, mogę otwarcie powiedzieć, że Bugbear Entertainmaint Wreckfest jest warte zakupu. Powinieneś go kupić, jeśli lubisz wysokooktanowe, oparte na fizyce symulatory wyścigów. Gra ma pewne nierówne miejsca na krawędziach, takie jak zakładka kursora czasami nie wyświetla się podczas nawigacji po menu lub niektóre menu nie ładują się poprawnie, lub rzadkie zacinanie się ramki w niektórych częściach owalnego asfaltu, gdzie pojawia się pole bramkowe. Kontynuuj czytanie „Recenzja Wreckfest: prawdziwa gra wyścigowa dla prawdziwych fanów wyścigów”

Recenzja Hypercharge Unboxed: gra akcji dla chłopców bez agendy

Hypercharge Unboxed

Tytuł: Hypercharge Unboxed
Gracze: 1-4 (podzielony ekran, LAN i / lub online)
Gatunek: FPS / Obrona wieży
platformy: PC, Przełącznik Nintendo, Xbox jeden
Deweloper: Cyfrowe cyberprzestępstwa
Data wydania: Stycznia 31st, 2020
Cena: $ 19.99

Cyfrowe Cybercherries ” Hypercharge: Unboxed jest jednym z bardzo rzadkich wydawnictw w [bieżącym roku], który jest nieapologicznie zaprojektowany dla określonej grupy odbiorców: chłopców. W grze nie ma matriarchalnych wiadomości, żadne wstrętne przywódczynie nie wydają na ciebie rozkazów przez domofon; żadnych lesbijek z na wpół ogolonymi głowami wykładających o toksycznej męskości; żadnych żołnierzy krzyczących na temat równości lub tęczowych flag zajmujących opcje dostosowywania postaci. Kontynuuj czytanie „Recenzja Hypercharge Unboxed: gra akcji dla chłopców bez planu”

7.62 Recenzja Hard Life Retro: A Hard Knock Life

Tytuł: 7.62 Trudne życie
Gatunek: SRPG
Platforma (platformy): PC
Deweloper: Zespół HLA / Apeiron
Wydawca: 1C firmy
Data wydania:2007 / 2015

Firma 1C, Apeiron i zespół HLA 7.62 to trudne życie… ale nie w dobrym stylu. Po spędzeniu prawie 165 godzin w grze mogę od samego początku spokojnie powiedzieć, że będziesz chciał pominąć ten. Nawet jeśli desperacko szukasz bryły Jagged Alliance klon, nie znajdziesz go tutaj ze wszystkimi błędami, usterkami, awariami gier i oszczędzaj zepsucie, które będziesz musiał przedrzeć się, aby dostać się do kredytów końcowych. Kontynuuj czytanie „7.62 Hard Life Retro Review: A Hard Knock Life”

Dalszy przegląd: Służąc dwóm mistrzom, porzuconym przez oboje

Film, który próbował służyć dwóm mistrzom, ale obaj zostali porzuceni

Poziom Wokeness: Żółty

Przede wszystkim ogranicza się do znanej sceny lesbijskiej i wczesnej polityki reprezentacyjnej kobiety wynajdującej żarówkę / prąd. Subtelne kiwnięcie głową w kierunku mieszania ras. Kontynuuj czytanie „Dalsza recenzja: służenie dwóm panom, opuszczonym przez obu”

Recenzja State of Decay 2 Juggernaut Edition

Tytuł: State of Decay 2: Juggernaut Edition
Gatunek: Third-Person Shooter
Gracze: 1 - 4
platformy: Xbox Jeden z nich, PC (Oceniony)
Deweloper: Undead Labs
Wydawca: Microsoft
Data wydania: Marzec 13th, 2020

Kontynuuj czytanie „Recenzja gry State of Decay 2 Juggernaut Edition”

Recenzja Prince Of Persia 2008 Retro: Okazja Bin Prince

Tytuł: Prince of Persia (2008)
Gracze: 1
Gatunek: Platformówka
platformy: Xbox 360, PS3, PC (Oceniony)
Deweloper: Zespół POP
Wydawca: Ubisoft
Data wydania: Grudnia 2nd, 2008 Kontynuuj czytanie „Prince Of Persia 2008 Retro Review: Bargain Bin Prince”

Recenzja Wheelman Retro: Plac zabaw Vin Diesel w Barcelonie

Przegląd Wheelman

Tytuł: The Wheelman
Gracze: 1
platformy: PC (Recenzja), PS3, Xbox 360
Deweloper: Tigon Studios
Wydawca: Midway Games / Ubisoft
Data wydania: Marzec 24, 2009

Ponieważ w [bieżącym roku] programiści wciąż robią bzdury, a wydawcy nadal finansują te badziewie, nadal zagłębiam się w mój tylny katalog gier i recenzuję tytuły, które naprawdę uważałem za interesujące, wyjątkowe, pomijane lub po prostu fajna gra w moim czasie przestoju. Jedną z takich gier jest krótkotrwały egzotyczny kierowca wyścigowy Tgon Studios, The Wheelman, w której wystąpił Vin Diesel i jego stukany głos. Kontynuuj czytanie „The Wheelman Retro Review: Vin Diesel's Barcelona Playground”